Frontend, backend, APIer, enkla statiska sidor eller avancerade kommunikationssystem? "Webben" kan göra mycket idag.

Även om man med “webb-utveckling” bara menar tjänster och sidor som lever i webb-läsaren finns det ett väldigt spann av olika typer av webblösningar i dag.

Hostade system

Att slippa ta hand om domännamn, servrar, programvaror och uppdateringar är tidsbesparande. Genom att använda en sk hostad tjänst (drivs helt av leverantören) slipper du allt tekniskt och kan koncentrera dig på innehållet.

Exempel på hostade system:

Hostade system har oftast en något högre löpande kostnad. Tänk också på att dessa tjänster är svårare att bygga ut och anpassa om du har mer specifika önskemål.

Content Management Systems

Ett egen-hostat (drivs från din server) open source-system är antagligen den vanligaste lösningen för en sajt idag. Allt från små företagssidor till bloggar till stora mediasajter användare sig av dessa lösningar.

Exempel på open source-system:

Ett open source-system är oftast helt fritt att använda men kräver lite tekniskt kunnande för att sätta upp.

En stor fördel med ett egen-hostat system är att du har möjlighet att bygga ut det som du vill.

Egna lösningar

När ett CMS inte täcker alla behov får man titta på att utveckla egna lösningar. Har man redan ett system kan lösningen vara att bygga ut funktionaliteten med tex en plugin. Vill man gå ännu längre kan man ta fram ett helt eget system.

När du tar fram ett eget system investerar du i din konkurrenskraft och kan erbjuda dina användare eller kunder en ännu mer anpassad tjänst.

Intresserad av Webb-utveckling?

Hör av dig till oss och berätta om ditt projekt.

E-post
info@bytelabs.se